Добрички хандбалист колабира в Горна Оряховица

Домакините от „Локомотив” надделяха над добруджанци в мач от „А” РХГ

Добрички хандбалист колабира в Горна Оряховица

Инцидент беляза срещата от Х кръг в „А” РХГ между „Локомотив” /Горна Оряховица/ и „Добруджа”. Малко след началото на второто полувреме хандбалистът на гостите Стефан Евтимов колабира на резервната скамейка.



Това наложи прекъсването на мача за 20 минути, а състезателят бе транспортиран до местната болница. Неприятната случка се отрази и върху действията на игрището, където „жълто-зелените” имаха преднина от три гола. На почивката съставите се оттеглиха при равенство - 13:13, а заключителната сирена дойде при резултат 28:24 в полза на домакините.

Президентът и ст. треньор в ХК „Добруджа” Георги Андреев каза след мача, че състоянието на Ст. Евтимов е притеснило всички в отбора, като той е споделил пред съотборници на пейката на резервите, че не се чувства добре, след което е припаднал. Инцидентът повлия в психологически план на нашите състезатели, а до края на срещата мислите ни бяха насочени в друга посока. Надяваме се всичко около състоянието на Стефчо да премине благоприятно и той да се прибере в родния Велико Търново без усложнения. Колкото до загубата на точки, ще се стремим да компенсираме в хода на шампионата, когато ще разчитаме вече на голмайстора Джошкун Якубов и национала Йордан Михайлов, обяви хандбалният шеф.