Повиквателна за националния отбор получи Радосвета Симеонова

Двама дебютанти от СКЛА „Добруджа 99“ под 14 години стартират в София

Повиквателна за националния отбор получи Радосвета Симеонова

Поредно признание за качествата си получи Спортист №2 на Добрич за 2018 г. - лекоатлетката Радосвета Симеонова. В потвърждение състезателката на СКЛА „Добруджа 99“ получи повиквателна да се включи в лагер на националния отбор за жени. Той ще се състои в София от 14 януари до 4 февруари в зала „Асикс арена“, като тренировките ще приключат с участието на атлетките в националния шампионат на закрито.



В това първенство опитната добруджанка ще премери сили на 3000 м гладко бягане. Наред с това подготовката на Р. Симеонова ще бъде насочена и към летните стартове. Касае се основно за дисциплините 3000 м стипълчейз, полумаратон и маратон, като за отбелязване е, че през миналата година добричлийката бе част от националния тим за купа „Европа“.

Междувременно СКЛА „Добруджа 99” ще има двама представители в националния шампионат за юноши и девойки под 14 години в зала. Надпреварата ще се проведе в събота в София, като младите добрички лекоатлети ще покажат умения в трибоя /60 м, дълъг скок, 600 м или 800 м/. Треньорката Еманоела Янкова ще разчита на дебютантите Карина Димитрова и Ашкън Али, които са покрили вътрешния норматив на клубно ниво.