Йордан Михайлов отново ще се състезава за „жълто-зелените“

Тренировъчните занимания възобновиха хандбалистите на „Добруджа“

Йордан Михайлов отново ще се състезава за „жълто-зелените“

Плеймейкърът Йордан Михайлов отново става част от мъжкия хандбален отбор на „Добруджа“. Обстановката в Добрич не е непозната за новото попълнение. Опитният състезател през есента защитава екипа на клуб от Белгия, като преди да се отправи за западноевропейската държава той бе част от „жълто-зелените“.



Президентът и ст. треньор в добричкия клуб Георги Андреев разкри, че засега Й. Михайлов е единственото ново име в състава, което ще бъде картотекирано през зимната пауза. Отборът от есента се запазва, като се надявам документите на Данчо от Белгия да пристигнат навреме в БФХ, за да може да бъде картотекиран за първия официален мач за годината. Той е на 13 януари в Горна Оряховица срещу „Локомотив” в среща от първенството на „А” РХГ. Дори и това да стане в срок, хандбалистът едва ли ще бъде на линия, защото е ангажиран с националния отбор. От 11-и до 13-и този месец „трикольорите” ще участват в евроквалификация в Люксембург срещу домакините, Англия и Ирландия, като за следващата фаза се класира победителя в групата. От разширения мъжки състав на България заради контузия отпадна Джошкун Якубов, за когото се надяваме да се възстанови за двубоя със „железничарите”, заяви Г. Андреев.

Поради по-ранното започване на шампионатните битки в елита, свързано с предстоящите през пролетта евроквалификации за различните национални гарнитури, добруджанци направиха снощи първа тренировка за 2019 г. в зала „Русалка”. От ръководството на ХК „Добруджа” се молят природата да е благосклонна и температурите в неотопленото спортно съоръжение да са сравнително поносими, за да може подготовката да протече що-годе нормално.