Добруджа открива сезона с дерби срещу Ботев (Пловдив)

Утре (събота) започва новият сезон в Б група.

Добруджа открива сезона с дерби срещу Ботев (Пловдив)

В дербито на първия кръг на Изток Добруджа приема славния тим на Ботев (Пловдив), който е смятан за основен кандидат за елита. Мачът е в събота (13 август) от 18.00 часа на стадион "Дружба" в град Добрич.

 

Очаква се сериозно зрителско присъствие на трибуните от страна на феновете и на двата отбора. Няколко автобуса се отправят утре сутрин към Добрич със стотици запалянковци от Пловдив, които ще подкрепят канарчетата  в първия им мач в професионалния футбол след един сезон във В група.

 

Интересът на добричките фенове към новия отбор на Добруджа също е огромен. Освен че ще са многобройни, зрителите от Добрич ще са и гръмогласни. Колоритната агитка на Добруджа обеща да се завърне с пълния си блясък на стадион "Дружба" и да създаде неповторима атмосфера на мача в събота.

 

Отборът на Ботев е отпътувал тази сутрин и следобед футболистите на Петър Хубчев ще тренират на един от помощните терени в Добрич.

 

За последно двата отбора се срещнаха на 7 май 2005 година в Албена, където по това време домакинстваше Добруджа. Мачът, отново на ниво Б група, завърши 1:1, като Недко Ангелов, който и сега е част от жълто-зеления тим, с много красив гол откри за Добруджа, а Костадин Видолов изравни от дузпа за Ботев (Пловдив).