Нерегламентирано добита дървесина е установена и конфискувана при проверки в ДГС „Добрич”

Нерегламентирано добита дървесина е установена и конфискувана при проверки в ДГС „Добрич”
16 куб. м нерегламентирано добита дървесина са установени и конфискувани при интензивните проверки в ДГС „Добрич”, съобщават от Североизточно държавно предприятие.

Съставени са два констативни протокола на неизвестни извършители. Случаите са предадени на компетентните органи. При проверки на горските стражари са съставени още два констативни протокола – за нарушения на Закона за горите в обхвата на ДГС „Шумен” и ДГС „Нови Пазар”.


Ударни проверки в горските територии бяха предприети през празничните дни. След интензивен обход служители на ДГС „Варна” разкриха незаконната сеч на общо 10 куб. м дърва за огрев, които са задържани. На нарушителите са съставени 10 акта и 6 констативни протокола. 


Само в дните непосредствено преди и след Нова година на територията на всички 13 горски и 5 ловни стопанства към Североизточно държавно предприятие са извършени общо 503 проверки. 69 от тях са на обекти за добив на дървесина, 108 – превозни средства, а 326 – на физически лица, от които 278 са ловци.


Мерките по опазване на горите остават засилени. При съмнения за нарушения в горите гражданите могат да подават сигнали на телефон 112, напомнят от СИДП.  


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+