Радосвета Симеонова отвя конкуренцията на площад „Тодор Живков”

Новогодишният крос в Правец събра отново атлети от страната и чужбина

Радосвета Симеонова отвя конкуренцията на площад „Тодор Живков”

Добричлийката Радосвета Симеонова от СКЛА „Добруджа 99” влезе устремно в новата 2019 година. Атлетката потвърди високата си класа в Новогодишен крос „Правец 2018/2019”, който се проведе за 34-ти път в едноименния град. Освен това в последните 27 издания на атрактивната проява сили в нея мерят и гости от чужбина.


Бегачите излязоха по трасето на площад „Тодор Живков” малко преди полунощ в старата 2018 г., за да пресекат финалната линия в началните минути на новата 2019 г. Стартът на надпреварата даде президентът на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов, а наградите си оспорваха близо 160 състезатели от двата пола. С успех при жените на дистанцията от 4 км се поздрави Радосвета Симеонова с време 14.10 минути. Победата при мъжете на 6 км завоюва Митко Ценов от СК „Атлет” /Мездра/, който триумфира за втори път в турнира в памет на почетния гражданин на Правец Златан Чорбанов.

За повечето лекоатлети състезанието бе вид тренировка от подготовката за включените в календара на БФЛА зимни изпитания. Сред най-отговорните се очертава това на 2-3 февруари в София, където ще се състои националния шампионат за мъже и жени в зала.