Добрички общински съвет даде съгласието си да се предвидят средства за издръжка на пенсионерските клубове в общината

На провело се днес заседание Добрички Общински съвет даде съгласието си да се предвидят средства за издръжка на клубовете на пенсионера в рамките на шест месеца от бюджета на Общината за 2019 година.

Добрички общински съвет даде съгласието си да се предвидят средства за издръжка на пенсионерските клубове в общината

В община Добричка през 2018 година функционират 56 клуба на пенсионера, чиято издръжка се поема от общинския бюджет. От проведените през ноември, тази година учредителни и отчетни събрания на клубовете са постъпили протоколи от 54 населени места за съществуването и функционирането на пенсионерски клубове в селата Алцек, Батово, Бдинци, Бенковски, Богдан, Божурово, Бранище, Ведрина, Владимирово, Вратарите, Врачанци, Воднянци, Долина, Дончево, Драганово, Дебрене, Златия, Енево, Камен, Карапелит, Котленци, Козлодуйци, Ловчанци, Ломница, Лясково, Методиево, М. Смолница, Овчарово, Одърци,Одринци, Миладиновци, Паскалево, Плачи дол, Победа, П. Минково, П. Свещарово, Попгригорово, П. Гешаново, Пчелник, Пчелино, П. Иваново, Приморци, Росеново, Свобода, Смолница, Славеево, Самуилово, Стефан Караджа, Стефаново, Стожер, Фелдфебел Дянково, Хитово, Черна и Царевец. Общият брой на членовете на клубовете на пенсионера в посочените села е 1454 души.



Всички клубове ще функционират, съгласно правилата за организацията на дейността и реда за отчитане и контрол на средствата. Избрани са управителни съвети, контролни комисии, отговорници и е определен членския внос. 

Добрички общински съвет даде единодушното си съгласие да се предвидят средства за издръжка на пенсионерските клубове в рамките на 6 месеца от бюджета на Общината за 2019 година в 54-те населени места с численост по 0,5 щатна бройка на всеки пенсионерски клуб с размер на основната месечна работна заплата – ½ от минималната работна заплата и допълнително трудово възнаграждение в размер на 0,6 % за всяка година трудов стаж.