Община Добричка с проектно предложение за изграждане на обучителен център по безопасност на движението

Община Добричка ще кандидатства с проектно предложение за изграждане на обучителен център по безопасност на движението за деца и ученици по подмярка „Подкрепа за публичното ползване в инфраструктура за отдих, туристическа информация и малка по мащаби инфраструктура от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020, по одобрена стратегия на ВОМР и МИГ Добричка.

Община Добричка с проектно предложение за изграждане на обучителен център по безопасност на движението

Това стана ясно на провело се днес редовно заседание на Добрички общински съвет.



Предвижда се Обучителният център да се помещава в сградата на закритото училище в с. Паскалево. Класните стаи на първия етаж ще бъдат оборудвани със светещи информационни табла и други материали по пътна безопасност, мултимедиен проектор, компютърна конфигурация и озвучителна система ще онагледява уроците. В дворното пространство ще се  изгради модулна учебна площадка, предназначена за възпитание и обучение на деца и ученици като пешеходци и велосипедисти. Предвижда се закупуването на велосипеди, тротинетки, скутери, акумулаторни колички, мотори и други необходими материали за практическото прилагане на знанията на децата и учениците.

Размерите на финансовата помощ по подмярката е 200 хил. лв., като минималния размер на допустимите разходи за проектно предложение е 10 000 лева.