Деца и младежи с увреждания получиха коледни подаръци от Районен съд - Добрич

В навечерието на коледните и новогодишни празници магистрати и служители от Районния съд зарадваха с подаръци децата и младежите с увреждания, настанени в четирите Центъра от семеен тип в Добрич.

Деца и младежи с увреждания получиха коледни подаръци от Районен съд - Добрич

Дарени бяха 50 коледни пакета с лакомства, специално подготвени за всеки от живеещите в центровете. 



Дарението беше връчено от представители на съда, които пожелаха на всички весели празници, здраве и много добрини през новата година. Изразена беше благодарност и към работещите в центровете за грижите, които полагат за хората в неравностойно положение.

По традиция в навечерието на Коледа Районен съд - Добрич организира благотворителни инициативи, които се осъществяват с личните дарения на съдии, държавни съдебни изпълнители, съдии по вписванията и съдебни служители. 

Инициативата тази година беше насочена към обитателите на центровете от семеен тип, които магистратите и служителите познават, предвид факта, че настаняването им става по силата на съдебни решения. В случаите, когато се прецени, че за хората със специални потребности е невъзможно да присъстват в съдебна зала или пък е неблагоприятно да бъдат изведени от обичайната им среда, Районният съд провежда изнесени съдебни заседания на място в центровете от семеен тип.