Миро Живков и момчетата му бяха поставени на колене в зала „Добротица“

„Добруджа 07“ - „Пирин“ /Р/ - 3:0 /25:22, 25:13 и 25:17/

Миро Живков и момчетата му бяха поставени на колене в зала „Добротица“

Мъжкият волейболен тим на „Добруджа 07“ не остави шансове на „Пирин“ /Разлог/ в срещата от Х кръг в Суперлигата. Добричлии, които в този мач бяха водени от Пламен Великов, заради наказание на ст. треньора Пламен Христов, се разправиха със съперника от Югозападна България и надделяха с 3:0 гейма за около час игра.



В отделните части домакините наложиха волята си след 25:22, 25:13 и 25:17. Гостите, водени от познатия на местната публика наставник Мирослав Живков, оказаха по-сериозна съпротива през първия гейм до 20-ата точка. След това добричлии сведоха до минимум грешките и заслужено взеха преднина с 1:0. Това развитие вдъхна допълнителна увереност в силите на домакините, които на един дъх спечелиха втория гейм на 13 точки, с което окончателно обезкуражиха състезателите на „Пирин“. Предвид това развитие, третият гейм не предвещаваше нищо добро за гостите, които отново бяха поставени на колене и трябваше да се отправят за дома с чиста загуба след 25:17 и 3:0.

Най-резултатен за добруджанци в двубоя бе Игор Антанюк, завършил с 15 точки на сметката си. Следващите с най-голям принос в добричките редици бяха Велизар Чернокожев /13 т./ и Светослав Арнаудов /9 т./. Волейболистите на „Добруджа 07“ във вторник отново са домакини, този път на „Миньор“ /Перник/ в мач от IV кръг в турнира за купа „България“. В петък местните волейболисти се отправят за Варна за сблъсък от последния кръг на първия дял от шампионата срещу „Черно море“.