Болницата обяви конкурс за началници и старши сестри на седем отделения

Конкурси за заемане на длъжностите началник и старша медицинска сестра на седем отделения обяви Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич, съобщава ndt1.com.

Болницата обяви конкурс за началници и старши сестри на седем отделения

Това са Отделение по неонатология, Отделение по нервни болести, Отделение по педиатрия, Първо отделение по вътрешни болести, Второ отделение по вътрешни болести, Отделение по ортопедия и травматология и Отделение по диализно лечение.



Кандидатите за началник трябва да притежават образователно-квалификационна степен „магистър“ по медицина и призната медицинска специалност по профила на отделението. За Първо отделение по вътрешни болести признатата специалност трябва да е „ендокринология“ или „нефрология“, за Второ отделение по вътрешни болести -„гастроентерология“ или „пулмология“, за Отделение по диализно лечение - „нефрология“. Желаещите да станат началници на отделения трябва да имат стаж след придобиването на медицинска специалност: за Отделение по неонатология – 3 години, за Отделение по нервни болести – 5 години, за Отделение по ортопедия и травматология – 7 години. Трябва да са членове на Българския лекарски съюз. Квалификация по здравен мениджмънт е предимство при равни оценки на кандидатите.

Кандидатите за старша медицинска сестра трябва да са с образователно-квалификационна степен „бакалавър“ или „магистър“ по специалността „Управление на здравните грижи“. За Отделението по ортопедия и травматология трябва да притежават трето квалификационно ниво от Квалификационната рамка по чл. 8, т. 8 от Закона за съсловните организации на медицинските сестри, акушерките и асоциираните медицински специалисти, на зъботехниците и на помощник-фармацевтите. Квалификация по здравен мениджмънт е предимство при равни оценки на кандидатите.

Документите за участие се подават до 16 часа на 21 януари в отдел „Човешки ресурси“ на лечебното заведение.

Конкурсът и за двете длъжности ще се проведе на два етапа. Първият е допускане на кандидатите до участие след проверка на представените документи. Вторият етап е разглеждане и оценяване на проект, устна защита на проект от кандидата и класиране на кандидатите. До устна защита и класиране се допускат кандидатите, получили оценка на проекта не по-ниска от 4.50.

 

Източник: ndt1.com