„Добруджа 07“ достигна до тайбрек в залата на „Хебър“, но загуби

Добричлии отстъпиха до 4-о място във волейболната Суперлига

„Добруджа 07“ достигна до тайбрек в залата на „Хебър“, но загуби

Волейболистите на „Добруджа 07“ играха като равен с равен в залата на лидера в Суперлигата на България „Хебър“, но отстъпиха с 2:3 гейма.  Срещата бе от IX шампионатен кръг и се състоя в зала „Васил Левски“ в Пазарджик.



Домакините влязоха доста по-мотивирано в мача и поведоха с 2:0 след 25:19 и 27:25 в първите две части. Избраниците на треньора Пламен Христов проявиха завидна психическа устойчивост и характер в следващите два гейма, които затвориха в своя полза - 25:20 и 28:26, с което вкараха срещата в тайбрек. В него състезателите на „Хебър“ взеха инициативата още след началните разигравания и не я изпуснаха до края, с което надделяха с 15:8 и 3:2 гейма.

Благодарение на успеха волейболистите от Южна България затвърдиха първото си място в класирането, а добруджанци отстъпиха на четвърта позиция с 18 точки. На 14 декември /петък/ от 18,30 часа в зала „Добротица“ гостува състава на „Пирин“ /Разлог/. Двубоят в Добрич е от X кръг в Суперлигата и предлага допълнителна интрига, имайки предвид, че гостите са водени от познат на местната публика специалист в лицето на Мирослав Живков.