Кампания срещу катастрофите с млади хора стартират Община, Областна управа и ОД на МВР

Кампания за пътна безопасност #DrivetoLive стартира днес, съобщават от Община Добрич.

Кампания срещу катастрофите с млади хора стартират Община, Областна управа и ОД на МВР

Тя е насочена към младите шофьори, които все още са ученици и са най-уязвимата група шофьори. По време на кампанията ще бъдат проведени chat box срещи-приятелски разговори с тийнейджърите от всички училища на територията на град Добрич.

Медиатори на срещите са кметът Йордан Йорданов, областният управител Красимир Кирилов, директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Никола Панчев и началникът на сектор „Пътна полиция“ главен инспектор Жулиян Минев.

Каня всички млади шофьори, които все още са ученици, на chat box срещи-приятелски разговори, които ще се проведат във всички училища в града, споделя кметът на Добрич Йордан Йорданов. Елате да поговорим и да обменим идеи и опит какви превантивни мерки са нужни за намаляване на броя на ПТП с млади хора от областта. Споделяйте публикациите, свързани с кампанията с хаштаг #DrivetoLive, за да успеем да достигнем до повече млади шофьори, призовава градоначалникът.

Припомняме, че за по-малко от три месеца загинаха двама младежи от Добрич, а други двама бяха тежко ранени при катастрофи, предизвикани от самите тях.