СУ „Н. Вапцаров“ почете своя патрон със спортен празник

На 7 декември СУ „Н. Вапцаров” – град Генерал Тошево отбеляза своя патронен празник със спортно състезание „Бързи, смели, сръчни вапцаровци” за учениците от 5 до 12 клас.

СУ „Н. Вапцаров“ почете своя патрон със спортен празник

Събитието се проведе в спортната зала на учебното заведение и беше уважено от кмета на Община Генерал Тошево Валентин Димитров.Спортният празник започна с кратка презентация на различните видове спорт, които децата практикуват в училище. От гимнастика, през тенис на маса, та чак до баскетбол, волейбол и футбол.



След това започна същинската част на събитието, в която ученици разделени по възрастови групи от 5 до 12 клас премериха сили в най-разнообразни състезания. Момичета и момчета показаха умения по ловкост, бързина, техника с топка в ръце и крака, координация и баланс. Голям интерес предизвикаха оспорваните битки „Млад огнеборец”, „Теглене на въже”, „Футболни умения” и др. между по-големите ученици.

В рамките на близо два часа децата от СУ „Н. Вапцаров” не само спортуваха, но и се забавляваха, почитайки по този начин патронът на своето училище. Победителите в отделните игри и възрастови групи получиха дипломи и награди, а празникът завърши с извиването на право българско хоро, което едва се побра в спортната зала.