Вержиния Костадинова от СКЛА „Добруджа” е №1 в България на трибой

Възпитаничката на Силвия Петрова отвя конкуренцията при момичетата с четири старта през 2018 г.

Вержиния Костадинова от СКЛА „Добруджа” е №1 в България на трибой

Състезателката на СКЛА „Добруджа” Вержиния Костадинова финишира на първо място в генералното класиране за 2018 г. в лекоатлетическата верига за деца „А1 атлетика за младежи“, която се организира от БФЛА и А1. Последният старт за годината от общо шестте, включени в програмата, премина в столичната зала „Асикс Арена”.




Вержиния не остави абсолютно никакъв шанс на конкурентките си в трибоя по време на финалния турнир, като достигна до първите позиции в спринта на 60 метра, дълъг скок и 600 метра гл. бягане. Талантливата добруджанка, която се подготвя под ръководството на Силвия Петрова, събра актив от 1087 точки. Втората при девойките – Никол Ангелова от СК „Звездите” /Петрич/ е далеч назад с 937 т. За отбелязване е също, че В. Костадинова покри само четири от турнирите през сезона, като преднината и можеше да е още по-голяма. Победата при момчетата извоюва Лазар Вълчев от Разград.

Призьорите получиха медали и подаръци от спомоществувателите на проявата, връчени от министъра на младежта и спорта Красен Кралев. Финалът на тазгодишното издание на проявата бе уважен още от олимпийската шампионка от Буенос Айрес и световна в тройния скок до 20 години Александра Начева, сребърния медалист на чук от игрите – балчиклията Валентин Андреев, най-бързия български млад атлет Веселин Живков и водещия ни спринтьор при мъжете Денис Димитров.