В спектакъл „Реалното вълшебство на детството“ се изявиха момичетата и момчетата от ДГ „Бодра смяна“ (+ СНИМКИ)

Вълнуващ концерт по повод 55-годишнината от създаването на детска градина №8 „Бодра смяна“ в Добрич се състоя снощи.

В спектакъл „Реалното вълшебство на детството“ се изявиха момичетата и момчетата от ДГ „Бодра смяна“ (+ СНИМКИ)

„55 години детска градина №8 „Бодра смяна“ доказва и устоява на времето, като води децата на нашия град към красотата, доброто и творчеството“, каза в приветствието си директорът Кристина Фотева. 



Гости на празника бяха зам.-кметът на Добрич д-р Емилия Баева, Дияна Борисова – директор на дирекция „Хуманитарни дейности“, общинският съветник и директор на детска ясла „Пролет“ Кина Драгнева, Тинка Темелкова – старши експерт в Регионалното управление по образование, Мария Христова – председател на сдружение „Добричко училищно настоятелство“. Сред присъстващите бяха и директори и учители, работили в детската градина през годините, педагози от други образователни институции.


Поздравителен адрес от името на кмета на Добрич Йордан Йорданов връчи д-р Емилия Баева. „55 години детска глъч, 55 години усмивки, 55 години успехи, гордост, възпитание, тревоги, всеотдайност и още много, много думи, с които може да се опише историята на ДГ „Бодра смяна“, каза в поздрава си зам.-кметът. Тя изрази убедеността си, че историята на детската градина ще продължава и ще бъде написана от още много деца и много екипи, „защото чудесата, това са нашите деца“. 


Д-р Баева изказа и своята лична благодарност към педагозите и бившия директор на детската градина Мария Христова, тъй като и нейните деца са израснали и са възпитавани в ДГ „Бодра смяна“. 


Получени бяха поздравителни адреси от народните представители Даниела Димитрова и Пламен Манушев, от Регионалното управление по образованието, от директори и учители от детски градини и училища от Добрич и областта, както и плакет от сдружение „Добричко училищно настоятелство“. 


На своите гости, изпълнили зала „Добрич“, рождениците направиха незабравим подарък – представиха спектакъла „Реалното вълшебство на детството“. В него участваха артистите Димитър Ялнъзов и Йоана Димитрова – пораснала бивша възпитаничка на детската градина. Под бурни аплодисменти на сцената се представиха талантливите и прекрасни момичета и момчета на ДГ №8 „Бодра смяна“ - от група „Детелина“ /с учители Катя Димитрова и Надя Гунева/, група „Пеперуда“ /Стефка Димитрова и Магдалена Петрова/, група „Пчелица“ /Маргарита Божанова и Нели Матева/, група „Калинка“ /Ралица Алексиева и Елена Манева/, група „Щурче“ /Пламена Кръстева и Дияна Стаматова/ и група „Слънчице“ /Калина Иванова и Веселинка Великова/. Музиката, танците и хореографията са поставени от Веселина Овчарова – учител по музика в детската градина.



Празникът завърши с духането на свещичките на шест торти – за всяка една от групите, предоставени от родител на дете от ДГ „Бодра смяна“.