Два лекоатлетически шампионата ще се проведат в областта през 2019 г.

Домакини на първенствата, включени в календара на БФЛА, са Балчик и Добрич

Два лекоатлетически шампионата ще се проведат в областта през 2019 г.

След реновирането на зала „Фестивална”, настояща „Асикс арена”, завръщането в София на националните шампионати по лека атлетика на закрито стана по логичен път. Така през 2019 г. в Добричка област ще се проведат две първенства, залегнали в календара на БФЛА, които са на открито.



Първата надпревара е в края на февруари край морския бряг. На 23 и 24 е предвидено в Балчик да се състои националният шампионат по хвърляния. Домакин е местния СКЛА „Черно море – 2005”. На 6 април Добрич пък ще приеме участниците в първенството на страната по спортно ходене. Основен организатор е клуб „Добруджа 99”. 

Наред с това среща в областта през следващия спортно-състезателен сезон ще си дадат атлети от цялата страна в няколко републикански турнира. На 20 април за поредна година Шабла приема участниците в турнир „Коста Василев”. На 7 май в Балчик ще премине 7-ото издание на турнир по хвърляния „Дионисополис”. По повод Деня на Добрич – 25-ти септември, в областния център ще се проведе турнир „Лекоатлетите на Добруджа”. Датата, която са заявили организаторите от СКЛА „Добруджа” през следващата година, е 27 септември. Последната лекоатлетическа изява пред местна публика е през ноември. Касае се за мемориален турнир „Петър Арнаудов”, преминал за първи път през есента на тази година по предложение на ръководството на най-младият лекоатлетически клуб в града - СКЛА „Добрич”.