Размириците в Лондон взеха първата си жертва

26-годишен мъж е бил прострелян в кола в южното предградие на Лондон Кройдън и по-късно е починал от раните си, съобщиха световните агенции.

Размириците в Лондон взеха първата си жертва
Размириците във Великобритания взеха първата си жертва, съобщиха световните агенции, позовавайки се на Би Би Си и полицията. 26-годишен мъж е бил прострелян в кола в южното предградие на Лондон Кройдън и по-късно е починал от раните си.

Това е първият смъртен случай в избухналите през уикенда сблъсъци между полиция и демонстранти в английската столица.

Междувременно представител на Асоциацията на британските застрахователи съобщи пред "Ройтерс, че безредиците вероятно ще струват на застрахователите "десетки милиони лири".

"Твърде е рано да имаме точна представа за общата цена, но застрахователите работят усилено, за да се справят с исковете, от които ще се добие представа за равнището и стойността на щетите", посочва Ник Старлинг от асоциацията, цитиран от БТА.

525 души са арестувани в Лондон в продължаващите трети ден безпрецедентни размирици, предаде Асошиейтед прес, като се позова на служител на Скотланд ярд. Заместник-помощник комисарят Стивън Кавана каза, че лондонската полиция полага неимоверни усилия и се извини на жителите на британската столица за вида на опустошените улици.

Командир Саймън Фой каза, че над 100 души са обвинени от началото на безредиците.

Полицията в Бирмингам, на 195 км северно от Лондон, съобщи, че е арестувала 35 души.