Най–големият социален партньор на Община Добрич „Есетере България“ с почетен знак „Аз гарантирам щастливо детство“

Най–големият социален партньор на Община Добрич - „Есетере България“ получи отличителен знак „Аз гарантирам щастливо детство“ на Държавната агенция за закрила на детето, който се връчва за първи път тази година, съобщават от кметството.

Най–големият социален партньор на Община Добрич „Есетере България“ с почетен знак „Аз гарантирам щастливо детство“

Почетният знак е връчен в навечерието на Деня на християнското семейство на официална церемония в София. „Есетере България“ получава престижното отличие за особени дарителски заслуги. Амбицията на Държавната агенция за закрила на детето е събитието да се провежда ежегодно като признание за развиването и утвърждаването на правата на децата и осигуряването на условия за пълноценното им развитие


„Есетере България“ ЕООД започва своята дейност в град Добрич през 2016 г. Фирмата е дъщерна на американската компания „doTerra“ и основната й дейност е преработка на етерични масла. В периода 2017-2018 г. „Есетере България“ инвестираха и участваха в реализирането на различни социални проекти, които са изцяло насочени към здравето и сигурността на децата в Добрич. Изградени са 4 общодостъпни детски площадки в два квартала, извършен е ремонт и оборудване в Детска млечна кухня и е закупен нов автомобил за разнос на храната/кухнята обслужва над 400 деца на възраст от 1-3г./. Освен това с дарителски средства е извършен цялостен ремонт и оборудване на санитарни помещения в два от Центровете за настаняване от семеен тип за деца без увреждания с капацитет 30 деца. Общата стойност на даренията надхвърля 190 000 лв. Това, което отличава „Есетере България“ от други дарители е, че представителите на компанията държат винаги да участват със собствен труд в ремонтните дейности.

Партньорството на Община град Добрич и социално отговорният бизнес в лицето на „Есетере България” продължава, тъй като фирмата планира да разшири своите производствени мощности. Компанията е социален партньор и на „Социална чайна” – проект на неправителствена организация в град Варна, която ще реализира проект за изследване на нужди и умения сред децата и младежите настанени в ЦНСТ в град Добрич за развитие на менторска програма. В ход са бъдещи планове за ремонт на отоплителната инсталация на цялата сграда, където се помещават пет социални услуги – 3 ЦНСТДБУ, ЦОП и Преходно жилище. Фирмата осигурява трудова заетост на младежи, които поради навършване на пълнолетие напускат ЦНСТ.