„Чудната градина“ организира Коледна благотворителна вечер в Добрич, каузата е закупуване на малък трактор

Коледна благотворителна вечер организира социалното предприятие на фондация „Свети Николай Чудотворец“ „Чудната градина“ в Добрич на 1 декември от 19 часа в ресторант „Албена“, който се намира в Международния колеж.

„Чудната градина“ организира Коледна благотворителна вечер в Добрич, каузата е закупуване на малък трактор

По традиция от социално предприятие в Добрич, където хора с интелектуални затруднения полагат труд, искат да разкажат за срещнатото добро през тази година. Целта ни е да благодарим на всички. Да споделим персонално от кого са направени добрините за нашата фондация, които и тази година не са малко, коментира за Добрич Онлайн Мария Методиева, председател на фондация „Свети Николай Чудотворец“.



Пари за куверти няма да се събират предварително. Консумацията ще бъде във вид на кетъринг. Присъстващите ще трябва да заплатят 30 лева на място. 

Благотворителният смисъл на предстоящата вечер е съвсем миниатюрен. Цената е 30 лева. От тази сума за благотворителност остава много малко. Парите, които обикновено събираме не са много, няма да има организиран търг, посочи председателят на „Свети Николай Чудотворец“.

Каузата на Коледната благотворителна вечер тази година е закупуване на малък трактор. Има между 3 000 – 4 000 лева, които са рециклирани. Ако успеем да съберем парите до пролетта, ще си имаме малък трактор в „Чудната градина“, коментира Мария Методиева.

За предстоящото събитие е предвиден малък базар, в който ще има картички и други изделия на достъпни цени, изработени лично от младежите с интелектуални затруднения. Те също ще присъстват на празничната вечер. По този начин показваме, че думата равнопоставеност не е просто дума. Тя е да се научим да се държим по този начин, каза председателят на фондацията. 

Освен това е подготвена томбола. Гостите ще имат възможността да купят билетче, което може да се окаже печелившо, ако късметът е на тяхна страна.

Водещ на Коледната благотворителна вечер ще бъде актьорът Красимир Демиров. Присъстващите ще се забавляват с музика и танци.