Боксьорът Ангел Диков сломи конкуренцията при юношите

Състезателят на БК „Добрич” триумфира на първенството в Плевен

Боксьорът Ангел Диков сломи конкуренцията при юношите

Представителят на Боксов клуб „Добрич” Ангел Диков продължава възходящото си развитие между въжетата. Талантливият състезател демонстрира качествата си в Плевен по време на държавното лично-отборно първенство – II кръг, за юноши /15-16 год./.



Там възпитаникът на треньора Стефан Петков показа умения в кат. до 48 кг, където завоюва убедително първото място. Към битките до върха той се справи последователно със състезатели от „Локомотив” /ГО/ и „Арда” /Кж/. В решителната среща от турнира добричлията взе победа с пълно съдийско единодушие срещу Емилиян Харизанов от БК „Локомотив” /Сф/. Ангел е ученик в СУ „Г. С. Раковски” и е едва 15-годишен, което означава, че и през следващия състезателен сезон отново ще има право да боксира в тази възрастова група. Още двама добричлии излязоха на ринга в Плевен. Бертан Исмаил стартира с победа в кат. до 52 кг срещу представител на домакините от „Спартак” /Пл/. След това жребият го изправи срещу бъдещия шампион Даниел Митев – БК „Локо” /Сф/, с което изявите му приключиха. Айхан Ахмед /80 кг/ от своя страна започна с победа над съгражданина си от БК „Добротица” Драгомир Лечев, но на 1/4-финалите бе спрян от Златин Илчев /ЦСКА/, който по-късно спечели първата позиция в категорията.

Стефан Петков каза, че принос за успехите на състезателите, както в изминалия шампионат, така и през 2018 г., има ръководството на БК „Добрич” начело с президента Добри Йорданов. Същото се отнася за няколко мои бивши възпитаници и настоящи спомоществуватели в лицето на Веселин Шестаков, Жеко Зафиров, Димитър Красимиров и Ивелин Парушев, за което им благодаря. В общи линии винага има какво още да се желае и да се подобрява, но предвид условията и ситуацията около спорта в България, постигнатото от нашите боксьори заслужава похвала, а наред с това и по-сериозна подкрепа, е мнението на опитният спец.