Родители, тормозени от сина си наркоман, оттеглиха молба за защита от него, нямало къде да отиде

Родители от Добрич, тормозени и заплашвани повече от 4 години от родния си син наркоман, оттеглиха молбата си за налагане на мерки по Закона за защита от домашно насилие, защото нямало къде да отиде.

Родители, тормозени от сина си наркоман, оттеглиха молба за защита от него, нямало къде да отиде

Делото е гледано преди дни в Районния съд в Добрич. То е образувано по молба на Д. С. С. и В. С. С. заради упражнено домашно физическо и психическо насилие над майката – Д. С. С., от сина им В. В. С. на 15 октомври т. г.



В съдебната зала майката разказва, че във въпросния ден „синът ми ми посегна, но не ме удари. Беше вземал наркотици. Започна да блъска, да чупи мебелите, счупи си телефона… Заплаши ме с убийство. Казвал е на баща си: „Аз тази ще я убия“. Другият ми син беше в къщи на 15 октомври и той извика полицията. В присъствието на полицая синът ми каза, че ще ни убие с мъжа ми”.

Бащата В. С. С. споделя, че когато се върнал у дома синът им вече бил прибран от полицията. „Молбата е подадена и от двамата, защото той е заплашвал и мен преди това – разказва той. - Това го прави, защото използва някакви работи, наркотици взема. Казва: „Ще ви убия, ще ви запаля“. Това е само като ползва тези работи. Това продължава вече от 4, 5 години. Иска ми пари постоянно. Имал да връща. Давам му, но не му стигат. Той не работи. Ние го издържаме. Мен ме е заплашвал преди време. Казвал е по отношение и на двамата “Ще ви запаля къщата“. Като излезе от вкъщи една седмица го няма, като се върне става агресивен”.

Той постоянно иска пари – по 200, 300, 500 лева. Реве, плаче, че ще ни убие, ако не му дадем. Ние останахме без пари вече, споделя още бащата. И допълва, че синът им живее при тях въпреки че има издадена заповед за незабавна защита.

„На 15 октомври не помня какво се случи, защото употребих наркотици. Често употребявам и не помня как се държа след употребата им. По принцип съм в добри отношения с родителите ми. Пари искам от тях. Не помня да съм казвал, че ще ги запаля”, споделя по време на съдебното заседание синът В. В. С. И допълва: „Явно ме ядосват, затова ги правя тези неща. Има скандали. Не помня да съм казвал тези работи, явно под влиянието на наркотиците”.

По време на делото родителите уточняват, че в резултат на случилото се постоянно изпитват страх за живота и здравето си.

В крайна сметка и майката, и бащата отправят молба за прекратяване на делото, с която Районният съд в Добрич се съобразява. „Той няма къде да отиде. Искаме да спре да взема наркотици”, споделя майката.

Снимката е илюстративна