980 лева постъпват в сметката на Димитър Стоев от Оброчище от благотворителен търг

Благотворителният онлайн търг за лечението на Димитър Стоев от село Оброчище приключи, постъпиха предложения за 980 лева, съобщи за Добрич онлайн организаторът Марияна Върбанова – журналист във в. ”Балчик”.

980 лева постъпват в сметката на Димитър Стоев от Оброчище от благотворителен търг

В инициативата в подкрепа на младия мъж, който утре ще навърши 33 години, бяха разиграни артикули, дарени от известни спортисти.

Участниците имаха възможността да наддават за фланелка с автограф на световната звезда в тениса Григор Димитров, предоставена от Руслан Йорданов – собственик на BGtourism.BG и основател на сдружението в обществена полза „Приятели на Добруджа“. Фланелка с автограф от екипировката си за Олимпийските игри в Рио де Жанейро дари Ивет Лалова.

Със свои състезателни номера каузата подкрепиха двама изявени наши лекоатлети – Мирела Демирева (от Европейското първенство в Амстердам през 2016 г., на което преодоля 196 см и спечели сребърен медал) и Тихомир Иванов (от Световното първенство в Бирмингам през 2018 г.).

Гросмайстор Петър Великов дари фланелка от юбилейния мач за 100-годишнината на „Левски” на Валери Божинов, фланелка от „Спартак”, Москва с номера на капитана на националния отбор Ивелин Попов и плакет от музея на Мишел Платини в Кипър. В благотворителния търг бе включен комплект за игра на шах и табла от гм Момчил Николов. С фланелки с автографи каузата подкрепиха два футболни клуба – "Динамо" (Москва) и „Черноморец“ (Балчик). Състезателна фланелка от третото издание на турнира по ловна стрелба Admiral Challenge 2018 дари за лечението на Митко ловно-стрелкови комплекс "Адмирал" (Балчик).

Най-висока цена в търга бе дадена за фланелката на Валери Божинов – 530 лева.

Марияна Върбанова изказва благодарност на дарителите и на всички, включили се в наддаванията.

Вследствие на злополука преди четири години Димитър Стоев е парализиран от кръста надолу, но шансовете му за възстановяване след операция за присаждане на стволови клетки са повече от 90 процента. Митко има оферта от кипърска болница. За да се стигне до лечението, което ще го върне към нормалния живот, се нуждае от 60 000 евро – сума, непосилна за неговото семейство.

Дарителска банкова сметка за лечението на Димитър Стоев:

IBAN: BG 67 UNCR 7000 1522 2630 29

BIC: UNCR BGSF – Dimitar Stoyanov Stoev

UnicreditBulbank, Balchik.