Майка на дете с аутизъм: Писна ми! Но може и сняг да вали, тук сме – до промяната!

И тази вечер граждани на Добрич се събраха на площад „Свобода” в знак на протест срещу управлението на държавата и за да поискат промяна. Сред тях бе и Камелия Тодорова – майка на дете с аутизъм.

Майка на дете с аутизъм: Писна ми! Но може и сняг да вали, тук сме – до промяната!

„Протестирам за промяна. За доброто бъдеще на нас, на децата ни, на пенсионерите. Този път вече не протестираме за дечица с увреждания, протестът вече стана социален”, каза жената. По думите й, не може един пенсионер да взема 170-180, до 200 лева пенсия, а един депутат – над 3 500 лева, не може бензинът да е 2.50-2.60, а минималните заплати 560 лева.




Преди половин час си идвам от Варна от терапия на детето. Не може всеки ден аз да ходя до Варна, да търся начини, за да помогна на моето дете, а в Добрич да няма нищо, недоволства Тодорова. „Писна ми! Станах вече гневна! – сподели тя. - Нямам сили вече да се боря. Но имам надежда и няма да се откажа докато не настъпи промяната. Може да вали сняг, тук сме – до промяната!”

Протестирам заради всичко случващо се в България като цяло. Заради корупцията, която няма край, безбожните цени на всичко, каза Валери Кехайов, който бе на протеста със съпругата си и двете си деца – момиченце на две години и половина и момче почти на четири. „Заплатите не са едни от най-ниските, а най-ниските в Европейския съюз, а цените, които плащаме, са същите като в една европейска държава. Съществуването ни се превръща в нещо изключително трудно”, посочи съгражданинът ни. Той каза, че ходи в чужбина, мъчи се да се справя някак си с живота, но иска да живее в България.



„Искаме нещата да се променят. Искаме коренна промяна в цялото статукво, което е изградено от 30 години насам. Това е един тотален геноцид, който се упражнява над българския народ. Излизат статистики непрекъснато как се топим и как  държавата ни умира и нищо не се променя. Искаме промяна”, категоричен е Кехайов.

Всички правителства 28 години са в нарушение на Конституцията за безплатното здравеопазване. Според Конституцията не е достъпно, а безплатно, посочи пък Димитър Желязков. Той сподели, че винаги се включва в протести, „защото високите горива, вдигането на данъците, винетки, Гражданска отговорност, всичко е върху нас. Стоки от първа необходимост – всичко се вдига, защото всичко е свързано с горивата и транспорта”.


Трябва да сме постоянни, трябва да сме всеки ден на улицата. Срещу тези данъци, които ги мисли държавата, безумията, които стават, избиването на животни, това трябва да спре, категоричен е Диян Славов. „Мисля, че трябва да си отстояваме нашата позиция и да бъдем всеки ден на улицата. Ако сме задружни ще постигнем нещо”, сподели добричлията. Той е категоричен, че протестът ще продължи до смяна на правителството.

Протестиращите отново решиха да блокират движението в района на парк „Свети Георги”, но това не стана тъй като предварително то бе спряно в този участък на бул. „3 март”. За това го блокираха на кръговото кръстовище на „Изида”, като масово пресичаха.