Светослав от Добрич: Искаме добри доходи, добре платена работа и нормален стандарт на живот

Разговаряме със Светослав Петков от Добрич, който взима участие в протестите в нашия град

Светослав от Добрич: Искаме добри доходи, добре платена работа и нормален стандарт на живот

Въпреки че уведомлението за протест днес бе оттеглено, ще продължите ли да протестирате?
Това няма да ни спре. Аз не съм от организаторите. Зад нас не стои нито една политическа партия или сила, нито един човек, свързан с политика. Това го правим 99% млади хора. Хора, които работим, плащаме данъци и не сме от т. нар. малцинство. Плащаме всичко, което е необходимо, за да живеем нормално, но не получаваме нормални заплати и стандарт на живот.


Как ще коментирате факта, че има протестиращи, които не спазват правилата на уведомленията, а организаторите носят отговорност?
Хората, които внасят уведомления за протести, отговарят с имената си и биха отнесли глоби. Ние заставаме зад тях и ако трябва ще помогнем за заплащане на актове, ако има съставен такива. На протестите всичко се променя и се взимат решения на място. Ние всички сме отговорни, всички се борим и всички ще бъдем зад това. Това е по-различното от всички останали протести. Затова правим промени, свързани с протеста, на място. Има хора, които не са съгласни да обикалят с автомобилите, защото не е редно да харчим пари за гориво и да протестираме за това, че нямаме пари. Нарушихме правилата, доколкото може да се приеме така. Никой не може да докаже, че сме направили гражданско неподчинение. Ние не смятаме, че е така. Смятаме, че изразяваме нашата свобода. Ние сме свободна и демократична държава. Младите хора имаме права. Има права, които да отстояваме и пред законите. Четем закони, съветваме се с юристи и действаме по план.

Днес излезе информация, че полицията ви е извикала, може ли да разкажете малко повече?
Голяма час от протестиращите днес са били привикани в полицията. Бяхме извикани в Първо районно управление. Съставят се актове за протестиране на нерегламентирано място и час, а на други, че са извършили нарушение с автомобилите си като са паркирали извън платното за движение по пътя Варна – Добрич, преди пети километър. Доколкото знам не са вземани талони. Стойността на актовете не е ясна, тъй като не е излязло постановлението.

До кога обмисляте да протестирате?
Смятаме да протестираме, докато не видим промяна. Тя трябва да започне от законите. Имаме надежда, тя умира последна. Протестираме, защото искаме да има държава.  Искаме да има управление, добри доходи, добре платена работа и нормален стандарт на живот.

Искам да изразя моята молба към всички протестиращи да не бъде извършвана каквато и да била агресия. Нашите протести са мирни, кротки. Няма нужда от агресия.