Пенсионерският клуб в с. Кардам отпразнува своя 45-ти рожден ден

Читалищният салон в с. Кардам се оказа малък, за да побере желаещите да присъстват на тържеството за четиридесет и петата годишнина от създаването на пенсионерския клуб „Хан Кардам“, съобщават от Община Генерал Тошево.

Пенсионерският клуб в с. Кардам отпразнува своя 45-ти рожден ден

За да споделят празничното настроение на хората с побелели коси, на тържеството присъстваха кметът на община Генерал Тошево Валентин Димитров, кметът на с. Кардам Георги Събев, председателят на общинската структура на пенсионерите Стоянка Проданова, председатели на съседни пенсионерски клубове, приятели и спомоществователи.



„Ние, добруджанци, имаме нужда от такива места за общуване. Имаме нужда от песни и ведър дух. Имаме нужда от досег с красотата на българската народна музика и от възраждане на народните традиции“, с тези думи кметът Валентин Димитров се обърна към членовете на пенсионерския клуб.

Целият съботен ден, когато бе същинския празник на пенсионерите от Кардам, премина под знака на веселие и спомени от „първите стъпки“ на клуба през далечната 1973 година. Хората от третата възраст се върнаха назад в спомените си с ясното съзнание, че благодарение на това, което правят завещават на младото поколение автентични народни обичаи, характерни за района. Освен това белокосите кардамци показаха таланта си в залата на читалището. Високият емоционален градус не спадна дори и за минута, поддържан с много народни песни и поздрави.