Участници от 5 до 75 години се включиха в първия Световен ден на водния фитнес у нас

На разпускаща наслада в „Акватон“ се отдадоха любители от цяла България

Участници от 5 до 75 години се включиха в първия Световен ден на водния фитнес у нас

Любители на водните спортове от 5 до 75-годишна възраст се включиха при отбелязването за първи път в България на Световния ден на водния фитнес – Акватон. По света тази година той включваше в себе си множество инициативи за шести път във вече 80 държави, а у нас организатор на събитието бе Aquahouse Thermal & Beach в курорта „Св. Св. Константин и Елена“.




Домакините предложиха на своите гости 3-часова интересна програма, в която малки и големи активно се включиха в заниманията по Аквазумба с топ инструкторите Стоян Стоянов и Диян Фурчев, както и във водната аеробика с Мария Попадийна. Прекрасният аква ден предложи много музика, танци, настроение и атракции в топлите минерални басейни  в курорта. Всички участници в Световния ден на водния фитнес бяха специално поздравени от момичетата от клуба по водни спортове „Торпедо“ (Варна) с оригинални композиции по артистично (синхронно) плуване с треньор Галина Андонова.


„Хората се забавляват повече, отколкото спортуват. И така, по този начин не разбират, че спортуват по същото време, а това съчетано с минералните басейни е изключително полезно за здравето на хората”, заяви инструкторът по Аквазумба Диян Фурчев.
„Чувствам се прекрасно. За събитието специално дойдох от София. Забавлявахме се и сега усещам прекрасно и стегнато моите мускули. Трите часа забавление и воден фитнес ми повлията много тонизиращо“, изтъкна от своя страна Полина Владова.