Автограф на Бербатов и поредното първо място за математика Добромир от Добрич

Шестокласникът Добромир Ангелов от Добрич бе сред щастливците, които присъстваха на премиерата на книгата на футболната звезда Димитър Бербатов „По моя начин“. Добромир е родом от нашия град, но от миналата учебна година е възпитаник на математическа гимназия „Д-р Петър Берон“ във Варна.

Автограф на Бербатов и поредното първо място за математика Добромир от Добрич

Премиерата се състоя в събота в книжарница „Сиела“ в мол „Парадайс“ в София. В този ден Добромир е в столицата на състезание по математика и родителите му решават да отидат на представянето на книгата и да си я закупят. Това не е  първата среща на Добромир с футболиста - за успехите си шестокласникът е член на Клуб 2016 и Клуб 2017 на фондация „Димитър Бербатов“. 



Освен че се сдобива с „По моя начин“ на футболната звезда Добромир получава и автограф с послание от него: „На Добри от Д. Бербатов, намери своя начин!“


В София момчето участва в Есенен математически турнир, в който печели поредното си първо място. Състезанието е за ученици от 8 до 12 клас, за първи път са поканени и такива от 5, 6 и 7 клас. Провежда се от 9 до 11 ноември. Веднага след награждаването от него Добромир участва в друга надпревара – Софийски математически турнир, който е за ученици от 1 до 7 клас. От него също очаква максимален резултат – публикуваните верни отговори съвпадат с неговите, резултатите ще са ясни след дни.

Това са поредните постижения на Добромир Ангелов за тази учебна година. Той има топ резултат в математическото състезание „Австралийско кенгуру“. В него се решават 30 задачи за 60 минути на английски език, провежда се в много страни по света. Само един процент от участниците във всички страни са постигнали резултата, който има Добромир. С максимален брой точки е и на математическия турнир „Черноризец Храбър“, който се проведе на 1 ноември.

Предстои талантливият математик от Добрич да премери сили в Световно първенство по математика – WMTC. Домакин ще е неговото училище "Д-р Петър Берон" във Варна. За състезанието в морския град ще пристигнат участници от цял свят - Тайланд, Корея, Хонг Конг, Сингапур, Филипините, Виетнам и други. Добромир е сред избраните шест шестокласници, които ще представят България и МГ „Д-р Петър Берон“ в група Junior. Състезанието ще се проведе от 21 до 25 ноември.

Добромир Ангелов се занимава и със спорт – той играе баскетбол в „Unstoppable“ в Добрич. Първите мачове на отбора за този сезон бяха на 3 ноември във Варна, а следващите ще са на 18-и в зала „Добротица“ в Добрич.