Приемат документи за пострадалите от вандализма в гробищния парк на 6 септември

В Общината започна прием на документи за финансово подпомагане на лицата, които бяха засегнати от вандалската проява в гробищния парк на 6 септември, съобщи зам.-кметът Елка Димова.

Приемат документи за пострадалите от вандализма в гробищния парк на 6 септември

Решението за това бе взето на последното заседание на Общинския съвет. Съветниците гласуваха за целта да бъдат отпуснати 2 500 лева. 



Приемът на документи става в Центъра за услуги и информация на гражданите. Подготвен е образец на заявленията, за да бъдат максимално улеснени хората. Те трябва да представят фактури за извършената услуга, Общината разполага с протокола от полицията. Проверка доколко лицето е правоимащо ще бъде направена служебно в ГРОН. 

Очакваме хората да подадат своите документи и да проявят търпение, за да ги обработим и да изплатим сумите, каза Димова. 

По отношение на допълнителните средства в размер на 2 500 лева, които бяха гласувани от ОбС за други вандалски прояви през 2018 година, за тях трябва да се представи и документ от компетентен орган, който да докаже, че действително е извършена такава проява на паметник или гробно място, съобщи още зам.-кметът.