От днес в Добрич – протести всяка вечер от 18 часа на площад „Свобода”

След вчерашния импровизиран протест, към който се присъединиха стотици добричлии, от днес такива ще се провеждат всяка вечер в града ни.

От днес в Добрич – протести всяка вечер от 18 часа на площад „Свобода”

Това съобщи за Добрич онлайн Стела Илиева, която определя себе си не като организатор, а като представител на недоволните от управлението на страната граждани на Добрич.



Протестите ще са безсрочни. Те ще се провеждат от 18 до 20 часа на площад „Свобода” – пред т. нар. Високо тяло, след което ще продължават под формата на автошествие  по булевардите на града. С действията си гражданите на Добрич ще изразят недоволството си от управлението на страната и ще поискат промяна.

„Всичко започна с високите цени на горивата, но когато те се увеличават скачат и цените на всички стоки и услуги. На всеки вече ножът е опрял до кокала”, сподели Илиева. Тя е майка на 12-годишната Александра Маркова, която е с ДЦП и Епилепсия и е един от организаторите на протеста на майките на деца с увреждания.

В този протест се включвам не като майка на дете с увреждане, а като майка на студент, какъвто е синът ми, обясни Стела Илиева. „Защото макар и първокурсник той е принуден да работи. И вече сериозно обмисля да напусне България. А напусне ли я и аз ще го последвам. Така в чужбина и дъщеря ми Александра ще получава адекватно лечение”, сподели съгражданката ни.

Синът ми не е единственият, който иска да напусне България, има много млади хора като него. Трябва да направим нещо, за да останат младите и умни деца и да се развиват тук, в нашата родина, категорична е Стела Илиева.