Областният управител участва в конференция, посветена на сигурността

Областният управител Красимир Кирилов участва в конференция на тема „Сигурност. Рискове за критичната инфраструктура в общините и регионите в Р България“.

Областният управител участва в конференция, посветена на сигурността

Форумът, който се провежда днес и утре във Варна, е организиран от Асоциация на българските градове и региони, със съдействието на фондация „Конрад Аденауер“.


Проф. д-р Ненко Дойков от департамент „Национална и международна сигурност“ на Висше училище по сигурност и икономика ще представи  темата „Терористични атаки в населените места. Превенция и противодействие“. Д-р Иво Траянов от Института по отбрана и международна сигурност ще запознае участниците във форума с темата „Защита на критичната инфраструктура – от сигурност към устойчивост. Киберсигурност“. Д-р Борис Грозданов от същия институт ще представи „Киберсигурност. Регламент EU 2016/679 за защита на личните данни (GDPR) и отражението му върху публичния сектор“, а проф. д-р Томо Борисов – зам.-ректор на Висше училище по сигурност и икономика, ще дискутира с участниците в конференцията темата „Психофизически модел за самозащита и оцеляване на населението при извънредни ситуации“.