Младо семейство дари средства за засаждането на 700 дръвчета в ДЛС - Балчик

Младо семейство дари средства за засаждането на 700 дръвчета в ДЛС - Балчик
Нови гори, на площ от 52 декара, ще бъдат залесени през този месец в ДЛС-Балчик. Средствата за залесяването на 2 декара са предоставени от Галя Шишкова и Джулиан Парментер.

„В началото на тази година с мен се свърза Галя. Тя ми каза, че и предстои да сключи брак, но иска хората, които ще дойдат на сватбата да не и подаряват цветя, а да дарят парите и с тях да бъдат купени дръвчета за залесяване”, разказва председателят на фондация „77“ Никола Рахнев.


След сватбата Галя и Джулиан предоставят на фондацията 500 лева, с които могат да бъдат закупени 700 дръвчета. Фондацията от години привлича доброволци, които искат да участват в създаването на нови гори. По идея на Рахнев бе подета и инициативата „Когато станем 100 000 ще посадим гора“, която набира все повече поддръжници сред младите хора в България. Фондацията работи с МЗХГ и има три съвместни залесителни кампании с ДГС-Варна. 


ДЛС Балчик реши да подари още 700 дръвчета и да залеси с тях общо 2 декара гора – гората на Галя и Джулиан. 


„Надявам се скоро щастливите младоженци скоро отново да си дойдат, за да могат да видят своята гора. Идеята им е прекрасна и с жеста си те спечелиха не само хората от Балчик, но и от цялата страна”, категоричен е зам.-директорът на ДЛС-Балчик инж. Радослав Радев. 


Тъй като в момента почвата е много суха и младите дръвчета ще се прихванат трудно, от стопанството са решили да направят залесяването в края на месеца, когато се очаква да паднат първите за тази есен валежи. 


 

Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+