Световният ден на водния фитнес ще се отбележи за първи път в България

Световният ден на водния фитнес ще се отбележи за първи път в България
Проявата ще премине в курорта „Св. Св. Константин и Елена“ край Варна

В България за първи път ще бъде отбелязан Световният ден на водния фитнес – Акватон. В света водният празник се организира за шести път, като целта е в рамките на 3 часа участниците да спортуват във водата, както и да подкрепят благородна кауза. Акватон ще се реализира в 80 държави, а домакин на международната проява у нас на 10 ноември /събота/, ще бъде Aquahouse Thermal & Beach в курорта Св. Св. Константин и Елена.


В рамките на три часа комплексът с 14 топли минерални басейна ще предложи на своите гости да се раздвижат приятно с аква зумба, артистично (синхронно) плуване, водна гимнастика и други активности. Поканени са топ инструктoри, които ще забавляват всички участници. Денят ще започне в 9:00 ч. с Аква зумба с Диян Христов, а в 9:45 ч. щафетата поема Стоян Стоянов. В 10.30 ч. е началото на водния фитнес с Мария Попадийна. Програмата продължава с артистично (синхронно) плуване от клуба по водни спортове „Торпедо“ с треньор Галина Андонова. След шоу изпълненията всички момичета в комплекса ще имат възможност безплатно да получат урок и да влязат в ролята на русалки, правейки първите си стъпки в този прекрасен спорт. За финал програмата ще завърши с открит урок по Аква аеробика. Домакините предлагат специална цена за вход по време на събитието от 10 лева, като допълнително всеки, който има желание, може да се включи в благотворителната кауза. 


Със събраните средства домакините ще подкрепят болница Св. София – публично лечебно заведение, в което екип от професионалисти обгрижва деца с церебрална парализа.
Сред държавите, които ще участват в инициативата тази година са Република Южна Африка, Испания, САЩ, Австралия, Русия, Кипър, Италия, Израел, Португалия, Кения, Норвегия, Австрия, Холандия, Германия, Канада и др.

Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+