По инициатива на Жени ГЕРБ психологът Димитрина Проданова ще проведе поредица от срещи в област Добрич

Един от най-добрите детски психолози у нас Димитрина Проданова ще гостува в област Добрич от 17 до 19 ноември.

По инициатива на Жени ГЕРБ психологът Димитрина Проданова ще проведе поредица от срещи в област Добрич

В поредица от срещи с педагози и родители в Добрич, Балчик, Каварна, Тервел и Шабла тя ще представи книгата си „Превод от детски – Как да спасим децата от възрастните и обратно“. В срещите ще участва и илюстраторът на книгата Данчо Русчев – Джино.


Гостуването им е по инициатива на Жени ГЕРБ в област Добрич и се осъществява със съдействието на областния координатор на дамската организация, народния представител Даниела Димитрова.

В отворени дискусии ще се говори за това как се постига балансът да гледаме към децата, изпълнени със симпатия и доброжелателност, но и с познание и разбиране на истинските им мечти и нужди.

„Превод от детски – Как да спасим децата от възрастните и обратно“ е книга, побрала в себе си цялата обич и разбиране към децата и възрастните, на които е способен един зрял и прекрасен детски психолог, какъвто е Димитрина Проданова.Тя е изпъстрена с примери от действителността, безценни анализи и съвети, подробно разгледани в различните етапи на порастването, любими стихове, посветени на най-вълшебната възраст - детството и още много полезна информация.

Според авторката Димитрина Проданова , книгата е различна, тъй като е вода от извора, а всяка отделна глава започва с истински истории. Димитрина Проданова е категорична, че е много сложно децата да бъдат разбрани. Тя се радва на много 3-4-годишни клиенти, които по думите ѝ не могат да назоват посланията си и мислят едно, казват второ, а се оказва десето. Винаги казва на децата, че, за да им помогне, трябва да ги опознае. Според нея често като родители се чувстваме безпомощни, защото сърцата ни преливат от любов към нашите деца и в същото време не знаем как тя да ги направи щастливи.

Сред темите, които се разглеждат в книгата са: типове деца; детските хистерии; как се свиква с детската градина; детските страхове; телевизия и компютър; първи клас; вредни навици; емоционална интелигентност; развод; загуба и смърт.

Налични бройки от книгата „Превод от детски – Как да спасим децата от възрастните и обратно“ има в офисите на ГЕРБ в Добрич, Балчик, Каварна, Тервел и Шабла, където желаещите могат да се запознаят с нея.

График на срещите:

17 ноември /събота/ 15 часа, конферентна зала на хотел „Изида”, Добрич

18 ноември /неделя/ 10,30 часа, НЧ „Васил Левски”, Балчик

18 ноември /неделя/ от 14.00 ч. в клуб "No Limit", Сити център, Каварна

19 ноември /понеделник/ 9,30 часа в конферентната зала на Исторически музей, Тервел

19 ноември /понеделник/ 13,30 часа в Художествена сбирка на НЧ "Зора 1894", Шабла