Втора победа с прекроена защита щурмуват добруджанци в КК Албена

Срещата край морето с “Кариана” е с безплатен вход за зрители

Втора победа с прекроена защита щурмуват добруджанци в КК Албена

Футболистите на „Добруджа” нямат друга алтернатива освен победа в днешния мач в КК Албена срещу “Кариана”. Срещата е от XIII кръг на Втора лига, като тимът от монтанското село Ерден изпревари в началото на седмицата „жълто-зелените” в класирането. Така „Кариана” вече е на предпоследното 15-о място, а добруджанци се закотвиха на дъното. И двата състава са с равен брой точки – 9, но с по-лоша голова разлика са добричлии.


Символичните домакини, които са принудени да играят край морето заради монтирането на нова напоителна система на стадион „Дружба”, са амбицирани да достигнат до 3-те точки и да вземат глътка въздух в битката за измъкване от зоната на изпадащите. Привържениците на „Добруджа” се надяват този кръг да не се окаже фатален за по-нататъшното представяне на тима в първенството и да се стигне до още по-големи сътресения. От ръководството на клуба обявиха безплатен вход за мача, който е с начало 14,30 часа.

За съжаление проблемите около окомплектоването на състава пред треньорският щаб, начело с Диян Божилов, не намаляват. Наставникът няма да може разчита в този двубой на двама основни състезатели от защитната формация. Това Михаил Минков и Ахмед Адемов, които бяха наказани за по една среща заради натрупани жълти картони. По този начин той ще трябва да прекроява защитният вал. На линия обаче ще е друг футболист, който беше със спрени състезателни права за три срещи – Димитър Илиев. Вратарят бе за последно на терена при домакинската загуба с 0:2 от „Царско село”, когато получи червен картон. Главен съдия на дербито между опашкарите е Неделчо Гаджалов от Пловдив. Ще му асистират Цветан Горанов и Стефан Делчев.

Програма за срещите от XIII кръг във Втора лига - 2.11 /петък/, 17,30 ч.: Монтана - Литекс; 3.11 /събота/, 14,30 ч.: Добруджа - Кариана, Локомотив /ГО/ - ЦСКА 1948, Царско село /Сф/ - Ботев /Г/, Поморие - Арда; 4.11 /неделя/, 14,30 ч.: Черноморец /Бч/ - Пирин /Бл/, Локо /Сф/ -  Несебър; 5.11 /понеделник/, 14,30 ч.: Лудогорец II - Струмска слава.