В Добрич изграждат първия жилищен комплекс от затворен тип

Започна изграждането на първия жилищен комплекс от затворен тип в Добрич – „Резиденшъл Парк Св. Георги“

В Добрич изграждат първия жилищен комплекс от затворен тип

Мястото се намира на бившето Знаме на мира, до градски парк „Св. Георги”. След публичен търг с тайно наддаване на 5 октомври мястото бе закупено от Веселин Велев, управител на „Неопърл – България” и собственик на „Веник”, за 1 033 000 лева.




Разчистването на терена вече е започнало. Веселин Велев сподели за Добрич Онлайн, че в момента тече завършването на идейния проект и предполага, че в края на другата седмица окончателно ще бъде завършен, за да бъде възложен за проектиране.

 


След това ще се снабдим с необходимите документи. След Нова година, ако документално бъдем готови, ще може да започнем и строителството. Очаква се в рамките на първия или втория месец на следващата година да започнем да работим по фактическия проект, коментира инвеститорът.

Предвидено е жилищните сгради на „Резиденшъл Парк Св. Георги“ да бъдат четири или пет на брой с достатъчно разстояние една от друга, за да има пространство и свобода. Застроената площ ще бъде около 9 000 кв. метра.

Модерният жилищен комплекс от затворен тип ще бъде с просторни апартаменти, зелени площи, контролиран достъп, независим водоизточник и детска площадка.


Апартаментите ще бъдат различни - с една, две или три спални. Предвижда се на първия етаж всички жилища да излизат на зелена площ и всеки един от тях да има малка собствена градинка.

Към имотите ще има безплатно парко място, а всеки, който желае ще може да закупи гараж.

Обмисля се вариант за направата на сондаж за вода. По този начин ще може да се обслужват зелените площи на затворения комплекс, каза Веселин Велев.

По негови думи сондаж за вода за обслужване на жилищните апартаменти също е възможен като техническо решение. В момента се прави проучване дали може сондажът да се осъществи откъм документация и спазване на законите.

Веселин Велев поясни, че все още не може да се каже точна цена за апартаментите, тъй като проектът трябва да излезе и да се направи количествено-стойностна сметка. Инвеститорът сподели, че цените на апартаментите ще бъдат около пазарните за Добрич.

Той коментира, че се наблюдава интерес към цяла идея от страна на хората. Има списък, в който за над 30% от предполагаемия брой апартаменти е заявен интерес.