Мото клуб "Орлите" – 12 години вятър в косите, хиляди километри и добри приятели

На днешния ден (2 ноември) Мото клуб „Орлите”, гр. Добрич навършва 12 години. 12 години изпълнени с много рок музика, високи скорости, вятър в косите, добри приятели и благотворителност.

Мото клуб "Орлите" – 12 години вятър в косите, хиляди километри и добри приятели



Мото клуб „Орлите” е основан на 2 ноември 2006 година, по предложение на група млади мотористи, отправено към по-опитните. В началото по-възрастните рокери подходили към идеята скептично, но решили да опитат и сега 12 години по-късно една идея, една мечта се е превърнала в реалност.


Разбира се всяка история има предистория. Още през далечната 1994 година председателят на МК „Орлите” Любен Цонков прави опит за създаване на подобна организация, името на първообраза на сегашния клуб е „Железните дракони”, но този проект не се увенчава с успех.


През 2006 година новият мото клуб е учреден под името „Орлите”, това наименование е избрано из 20 предложения. Другите предложения са били „Косачи”, „Жътвари”, „Черните гарвани” и други, но името „Орлите” се оказало с най-много гласове.


През последните 12 години Мото клуб ”Орлите” организира поредица от мероприятия и мото събори, благотворителни дейности, свързани с помощ на пострадали при катастрофи и деца в неравностойно положение.


Сред най-запомнящите се мероприятия са 4-те мото събора в Шабла.  Наградният фонд на първият събор бе 4000 лв., а голямата изненада   - подарък мотоциклет на стойност около 3000 лв., който бе спечелен от мотоциклетист от Кардам.


Една от традиционните за клуба игри, която се провежда на всяко събиране е „Яйцето на орела” . Тя се играе от двама – мотоциклетист и спътник. Спътникът държи тръба , със сложено в нея яйце, когато мотоциклетът минава в зигзагообразна линия между предварително поставени жалони втория човек трябва да балансира, за да не падне яйцето от тръбата.  След което играта се усложнява като се поставят повече яйца.


Децата също са приоритет за МК „Орлите” и те винаги имат своето място в мероприятията, организирани от клуба, за тях се измислят разнообразни и забавни игри.


В момента, в клуба членуват 23 рокери, като най-възрастния е на 71 години. Всеки нов член преминава изпитателен срок от 12 месеца, а критериите за прием на новите орли са да не употребяват наркотици, да не се качват на мотор след употреба на алкохол и да не са конфликтни личности. В Мото клуб „Орлите” се толерира спокойствието.


От миналата година Мото клуб „Орлите” дава сцена на млади, прохождащи рок музиканти от Добрич.


От началото на 2018 г.  Мото клуб „Орлите” е вече и със спортен лиценз, издаден от Българска Мотоциклетна Федерация. Клубът се представя от двама състезатели – Боян Янков и Ангел Ангелов /мотокрос, клас МХ/. МК „Орлите” са си поставили за цел да развиват и разширяват мото спортната дейност в региона.


Ето какво споделиха рокерите за 12-ия на МК „Орлите”:

Любен Цонков: Пожелавам си по-голяма база, в която да каним рок групи периодично и да има повече място да се събираме с приятели на събития, които организираме.  Пожалвам на всички членове семейно щастие, защото то трябва да е споделено.

Миглена Александрова: За мен клубът е гнездото, в което кацаш и се чувстваш сигурен. Една сбъдната мечта на едно вече пораснало дете. Хората, с които сте преминали през огън и жупел и въпреки всичко сте останали неизпепелени в годините, с още по-силна и здрава връзка. МК „Орлите”  не е просто общност, събрана заради любовта си към моторите. Орлите са второто семейство, дом, уют. Поглеждаш в очите им и виждаш, че въпреки различията, въпреки разногласията, можеш да разчиташ на всеки един от тях, защото са семейство! Орлите не са просто мотоклуб, те са живот, емоции, обич и топлина. Те са приятелства доказани в годините, изпитани във времето, поднесло своите изненади и неволи. Обичам ги много! 

За 12-ия рожден ден на клуба си пожелавам да сбъдваме мечтите си, защото ние обичаме да мечтаем смело и това определено ще ни направи още по-щастливи! Обичаме да летим високо. Пожелавам си да продължаваме да бъдем толкова сплотени и да продължаваме да държим един на друг толкова много и истински. Пожелавам си да намираме повече време за нас и нашата страст. И най-вече всички да сме живи и здрави, за да продължим да грабим от живота безценните мигове заедно!

Станислав Тодоров - Чафо: Клубът за мен това са хората, и не само официалните членове, а и приятелите на клуба. И независимо дали е лято или зима, тежка организация на събитие ,тежък банкет,  или просто разходка до морето, с хората от и около клуба винаги е забавно, разпускащо, но и задължение да си добър , весел и отговорен като всички тях. Не е задължително да си малко луд, за да движиш с тези хора,  но все пак помага.

Елена Димитрова: Желанието ми за членство в клуба дойде от хората, които са там и останалите, с които се общува покрай тях. Приятелство, лоялност,качества, които са рядкост в наше време. За мен клубът е мястото, където се чувствам свободна, забравям за ежедневието и проблемите и разбира се страстта към моторите. Пожелавам си да сме живи здрави и да успеем да запазим свободния си дух.

Галин Колев: За мен клуба е приятелство и сплотеност. Пожелавам си да има повече нови членове и повече безаварийни километри.