1 000 лева глоба и 3 месеца без книжка при неизпълнение на полицейско разпореждане през зимата

При въведена временна организация на движението и затваряне на участъци заради влошена зимна обстановка гражданите и водачите на МПС трябва да изпълняват стриктно разпорежданията на полицейските служители.

1 000 лева глоба и 3 месеца без книжка при неизпълнение на полицейско разпореждане през зимата

Това съобщи началникът на сектор „Пътна полиция“ при Областната дирекция на МВР в Добрич Жулиян Минев.



Той посочи, че са въведени санкции във връзка с промени в Закона за движението по пътищата. Те предвиждат при неспазване на полицейските разпореждания водачите да се наказват с глоба от 1 000 лева, отнемане на свидетелството за управление на МПС за три месеца и спиране от движение на автомобила за същия период.

Издадени са заповеди на директора на ОД на МВР за реда на набиране и подаване на информация през зимния период за пътната и метеорологична обстановка, каза началникът на „Пътна полиция“. Има и заповед за действията на състава при въвеждане на временна организация на движението при затваряне на пътни участъци при влошени пътни и метеорологични условия. С Областно пътно управление са уточнени местата за разполагане на временните КПП-та на полицията при затваряне на участъци и въвеждане на временна организация на движението, уточнени са обходните маршрути.

Служителите на реда са извършили оглед на републиканската пътна мрежа по отношение на състояние на настилки, изправност на вертикална сигнализация, хоризонтална маркировка, състояние на банкети. Изготвени са 12 уведомителни писма до ОПУ за констатирани нередности.