Волейболистите подчиниха и “червените”

"Добруджа 07" - ЦСКА - 3:1 /25:20, 29:27, 23:25, 25:19/

Волейболистите подчиниха и “червените”

Безпогрешният си ход в първенството на Суперлигата в България продължиха волейболистите на “Добруджа 07”. Пред ентусиазираните зрители в зала “Добротица” добричлии се наложиха с 3:1 гейма над обиграния състав на ЦСКА и записаха победа №2 в шампионата.



Домакините, в чийто редици личаха имената на няколко нови попълнения, влязоха уверено в мача и взеха преднина след началните разигравания. Постепенно те дръпнаха с пет точки при 15:10, като този комфортен аванс се запази до последното разиграване, с което геймът бе затворен при 25:20.  Втората част започна също с преимущество за избраниците на треньора Пламен Христов, но гостите от столицата изравниха за 10:10. Добричлии отново взеха инициативата и поддържаха преднина от 2-3 точки. Тя обаче бе стопена в края на гейма до 24:24. Последва кратка сменя на водачеството, но в крайна сметка настойчивостта на домакините и силните изяви на новото попълнения от Украйна Игор Антонюк наклониха везните в тяхна полза – 29:27 и 2-0 гейма. В третата част рутинираният тим на “червените” бе решен да се върне в в мача, взе аванс в заключителните разигравания в гейма, за да надделее с 23:25. Велизар Чернокожев и компания обаче не бяха казали тежката си дума, започнаха вихрено четвъртата част и водеха до 17-ата точка. Последва леко отпускане в редиците на домакините, които преодоляха бързо колебанията и със силни изяви в атака успяха да стигнат до 25:19 в своя полза и крайното 3:1. В III кръг добричлии гостуват на 2 ноември /петък/ в залата на “Марек Юнион-Ивкони” в Дупница.

За "Добруджа 07" играха: Д. Димитров, В. Чернокожев, Д. Чавдаров, Ал. Кордев, Иг. Антонюк, Ив. Иванов, Н. Тодоров - либеро /В. Костадинов/.