Към победа №2 в Суперлигата гледат в “Добруджа 07”

Срещу ЦСКА е първото домакинство за сезона на волейболистите в зала “Добротица”

Към победа №2 в Суперлигата гледат в “Добруджа 07”

Волейболистите на „Добруджа 07” са мотивирани да продължат силния си старт в Суперлигата на България. В среща от II кръг водения от треньора Пламен Христов състав се изправя днес на мрежата срещу ЦСКА. Срещата с „червените” е насрочена за 18,30 ч. и ще се състои в зала „Добротица”. В дебютния двубой за сезона пред собствена публика наставникът ще може да се възползва от услугите на един от новопривлечените чужденци - Игор Антонюк. Необходимите документи за постоянно пребиваване у нас на посрещача от Украйна са готови и ако му се предостави възможност той ще направи официален дебют за добричлии. По-тромава обаче се оказа процедурата за издаването на разрешително за работа на Александър Мжелски от Русия. Разпределителят е на 35 години и след картотекирането му се очаква да помогне на отбора с опита си.


Тимовете на “Добруджа 07” и ЦСКА стартираха с победи в първенството, съответно срещу “Нефтохимик” /Бургас/ и “Черно море” /Варна/, като са с по 3 точки на сметката си. Начело в класирането в елита излязоха волейболистите на “Левски”. В откриващата среща от кръга “сините” се справиха вчера вечерта в столичната зала “Универсиада” с “Миньор” /Перник/ - 3:1. Момчетата на Владо Николов надделяха в отделните части с 25:17, 22:25, 25:13 и 25:19 точки.

Програма за предстоящите мачове от II кръг в Суперлигата: 26.10 /петък/, 18,00 ч.: Пирин /Р/ - Дунав /Рс/, Монтана - Черно море /Вн/; 18,30 ч. - Добруджа 07 - ЦСКА; 27.10 /събота/, 17,30 ч. - Дея спорт /Бс/ - Хебър /Пз/; 28.10 /неделя/, 17,30 ч.: Нефтохимик /Бс/ - Марек Юнион - Ивкони.

Снимка: https://www.sportal.bg/