Датите за гостуването в Беларус уточниха хандбалистите

За 14-а поредна година добричкият тим излиза за битки в Европа

Датите за гостуването в Беларус уточниха хандбалистите

На 16 и 17 ноември мъжкия хандбален тим на “Добруджа” ще изиграе срещите си от III кръг на евротурнира “Чалъндж къп”, съобщиха от добричкият клуб. Жребият противопостави за съперник на “жълто-зелените” отборът на “Машека” от Беларус. И двата мача ще се играят в залата на съперника от град Могильов, разполагащ с пристанище на река Днепър.



Двубоите, които според регламента на Европейската хандбална федерация са на разменено домакинство, обаче ще се състоят на беларуска територия. Причината да не се играе пред добричка публика е, че зала “Русалка” е прекалено амортизирана и не отговоря на изискванията да приеме срещи в авторитетната надпревара на Стария континент.

Президентът на ХК “Добруджа” Георги Андреев разкри, че първоначално с ръководството на “Машека” са имали известни разногласия относно заплащането на съдийските такси за предстоящите мачове, но всичко вече е изчистено и е в ход организацията по пътуването до бившата съветска република. По този начин добричкият тим за 14-а поредна година с изявите си ще остави отпечатък на европейска сцена, което е безпрецедентен случай в историята на българския хандбал през новия век.