Юношите на “Берое” се завърнаха от Полша и се справиха с добричлии

Срещата в Стара Загора бе отложена от VIII кръг на първенството в Елитната група на България по футбол до 15 години.

Юношите на “Берое” се завърнаха от Полша и се справиха с добричлии

Тимът на “Добруджа” до 15 години, който участва в Елитната група на страната, претърпя тежка загуба с 0:6 при гостуването си на “Берое”. Проведената днес в Стара Загора среща бе отложена от VIII кръг на първенството, като причината бе участието преди седмица на младите заралии на състезание в Полша. Там заеха престижното 3-о място в международният турнир „Белспорт Къп“.


В балтийската държава те бяха в компанията на „Лестър“ /Англия/, „Черноморец“ /Одеса - Украйна/, „Олимпик“ /Марсилия - Франция/, “Баник“ /Острава - Чехия/, „Бромапойкарна“ /Стокхолм - Швеция/, местните „Висла“ /Краков/, „Сласк“ /Вроцлав/ и др.

Добричките таланти оказаха сериозен отпор на съперника от Града на липите през първото полувреме, завършило при резултат 0:1. През втората част младите футболисти на “Берое” пренастроиха играта си в предни позиции и отбелязаха нови пет безответни гола. По този начин те се изкачиха на второ място в класирането с 18 точки, колкото има и третият - “Левски”. Начело е ЦСКА-София с 20 т.

“Жълто-зелените” таланти до момента са с три равенства на сметката си, като са предпоследни в подреждането. В IX кръг, на 4 ноември, в Добрич гостува състава на “Етър” /Велико Търново/.