Второкласници от ОУ "Христо Смирненски" организираха маратон на четенето

Маратон на четенето организираха ученици от 2 а клас на ОУ „Христо Смирненски“ с класен ръководител Рени Стоянова. Целта на инициативата бе да се насърчи и повиши грамотността на децата.

Второкласници от ОУ "Христо Смирненски" организираха маратон на четенето

Срещата се състоя в огледалната зала в учебното заведение и продължи в библиотеката при читалище "Йордан Йовков-1870 година". Рени Стоянова представи презентация на тема "В света на приказките", а децата от 2 а клас прочетоха приказки на своите съученици. Четенето провокира дискусия - бяха зададени въпроси, свързани с приказките. Състоя се и  оживен разговор на тема обичаме ли да четем, какво четем и др.



Гости на мероприятието бяха старши експертът в дирекция „Хуманитарни дейности“ в Общината Несрин Йълмаз и родители.

С тази изява учениците от 2 а клас се включиха в Седмицата на четенето и ще останат в света на книгите, защото вече знаят, че четенето е магия, която отваря врати към нови светове, към нови мечти и надежди, сподели за Добрич онлайн Рени Стоянова.

В рамките на Седмицата на четенето в ОУ „Христо Смирненски“ се проведоха информационни срещи с родители за подкрепа на деца и ученици, които имат проблеми в езиковото развитие. Над 100 деца се включиха в разнообразни игри, състезания, представяне на книги и маратон на четенето.