На „Машека” от Беларус гостуват хандбалистите за „Чалъндж къп”

Мъжкият хандбален тим на „Добруджа” ще спори с представителя на Беларус „Машека” в III кръг на евротурнира „Чалъндж къп”.

На „Машека” от Беларус гостуват хандбалистите за „Чалъндж къп”

До тази фаза на турнира отборът от Могильов достигна след като постигна две победи с собствената си зала срещу „Пас Аеропос” /Гърция/ - 24:20 и 31:24. Във II кръг на евронадпреварата добричлии почиваха, тъй като имат по-висок международен коефициент, предвид 13-те си последователни участия под егидата на Европейската хандбална федерация. По всичко изглежда, че и при 14-ото си излизане на международното поле, „жълто-зелените” отново няма да имат мач на родна земя. Причината е, че зала „Русалка” не отговаря на стандартите за провеждане на срещи на такова ниво. Президентът и ст. треньор в ХК „Добруджа” Георги Андреев каза, че от посочените дати от ЕХФ за двубоите най-вероятно ще бъдат избрани 17 и 18 ноември. Мачовете ще се играят в залата в град Могильов, който е с над 350 хил. жители и през него преминава река Днепър.



Междувременно хандбалистите на „Добруджа” нямаха особени проблеми в зала „Русалка” срещу „Левски” /гр. Левски/ в среща от IV кръг на „А” РХГ. Още след началния съдийски сигнал домакините взеха контрола над събитията на игрището в свои ръце и до почивката си осигуриха преднина от пет гола – 18:13. Второто полувреме продължи също под диктовката на „жълто-зелените”, които спечелиха с крайното 36:23.