Две златни отличия завоюваха местните боксьори в отборното първенство

До два златни медала достигнаха представителите на боксовите клубове от Добрич на приключилото в зала “Добротица” държавно лично-отборно първенство - II заключителен кръг, за младежи и девойки /17-18 год./.

Две златни отличия завоюваха местните боксьори в отборното първенство

Безапелационен първенец пред местна публика при юношите в кат. до 69 кг стана Атанас Йорданов от БК “Добруджа”. На финала той преодоля съпротивата на Георги Димитров от БК “Черно море” /Варна/. Със сребро в кат. до 54 кг при девойките се окичи Дилек Серветова. Във финалната битка състезателката на клуба-домакин на турнира преклони глава пред Елина Георгиева – БК “Бдин” /Видин/. Добруджанските таланти се подготвят под ръководството на треньорите Веселин Марков и Явор Карчин.



Стабилно представяне между въжетата при девойките имаше единствената състезателка от БК “Добротица” – Мартина Маринова. Добричлийката, с наставник Светослав Тодоров, триумфира в кат. до 51 кг, като до финала не остави абсолютно никакви шансове на съперничките си.

Треньорът в БК “Добрич” Стефан Петков заложи в надпреварата на двама боксьори в кат. до 75 кг. Непреодолимо препятствие пред тях се оказа шампионът от Червен бряг Рами Киуан, който е национален състезател и първенец на България при мъжете. Действащият със самочувствие на ринга Р. Киуан прекърши първо по точки Мирослав Стойнов. Далеч по-голям отпор той получи в полуфиналната фаза на турнира от Андон Иванов. Добричлията вложи необходимите сили и се стремеше да спазва зададените тактически указания, но опитът и по-голямата обиграност на връстника му се оказаха решаващи. В крайна сметка Ан. Иванов отстъпи с 0:3 съдийски гласа и се задоволи с бронза в шампионата.