Национален лекоатлетически турнир мемориал „Петър Арнаудов“ ще се проведе в Добрич

Спортен клуб по лека атлетика „Добрич“ и Българската федерация по лека атлетика, с подкрепата на Община град Добрич, организират национален лекоатлетически турнир мемориал „Петър Арнаудов“. Това съобщи за Добрич Онлайн Галин Костадинов, президент и треньор на СКЛА „Добрич“.

Национален лекоатлетически турнир мемориал „Петър Арнаудов“ ще се проведе в Добрич

Петър Арнаудов е бил треньор на Галин Костадинов, който споделя, че му е благодарен за това, на което го е научил. Така се поражда и идеята му да организира турнир в негова памет.


Националният лекоатлетически турнир мемориал „Петър Арнаудов“ ще се проведе на 3 ноември, събота, от 9 часа в СК „Добротица” и полигона за хвърляне в град Добрич.

Умения ще демонстрират момичета и момчета от 10-годишна възраст, до мъже и жени. Призьорите ще бъдат наградени с медали до трето място във всяка една от дисциплините.

Петър Арнаудов е роден в с. Пчеларово, Генералтошевско през 1942 година. След отбиване на военната си служба завършва Института за начални учители в Шумен, след което постъпва на работа в основно училище в с. Безмер, Тервелско. Там активно работи с млади спортисти. От 1968 до 1970 година е учител в основно училище в с. Пчеларово.

От 1970 година започва работа като преподавател по лека атлетика в УСШ – Добрич. Успоредно с това завършва задочно Института за прогимназиални учители в Силистра.

Петър Арнаудов е един от малцината преподаватели в УСШ, работили повече от 30 години /1970-2000 г./, подборът и селекцията, която той прави, се оказва една от най-продуктивните за спорта.

Има двама негови възпитаници, които са участвали в Олимпийски игри – Галин Георгиев на троен скок в Барселона през 1992 година и в САЩ – Атланта и Галин Костадинов – тласкане на гюле и хвърляне на диск в Атина през 2004 година.

Дори и в пенсионна възраст Петър Арнаудов посещаваше тренировъчната зала и дава ценни съвети на бившите си възпитаници до самата си кончина до 2015 година.

Заявки за участие на картотекирани състезатели в БФЛА се приемат до 26 октомври на e-mail: galio_gulle@abv.bg. Допълнителна информация може да бъде получена на телефон 0897/333077.

Програма на лекоатлетическия турнир: