Рехабилитират няколко улици в Община Тервел, продължава строителството на транзитния водопровод по ул. „Хан Аспарух“ в града

Сухото и топло време през октомври е благоприятно за продължаване на строителните работи по общинските обекти в Тервел, съобщават от кметството.

Рехабилитират няколко улици в Община Тервел, продължава строителството на транзитния водопровод по ул. „Хан Аспарух“ в града

Това позволява да се планира приключването им до края на календарната година. Така неудобствата за гражданите ще приключат по-бързо, а Общината ще освободи капацитет, за да изпълни още проекти през 2019 година.



Работи се по четири общински проекта. Най-големият от тях е за рехабилитация на улици и се финансира по ПРСР. През миналата седмица беше направена нова настилка на улица „Осма“ в с. Честименско и започна работата по ул. „Седемнадесета“ в с. Жегларци. Предстои да се асфалтират участъци от улиците „Оборище „,“Раковски“, „Люлин“, „Вихрен“ и „Черно море“. Общата стойност на проекта е два милиона лева.

Продължава строителството по третия етап на транзитния водопровод по ул. “Хан Аспарух“ в гр. Тервел. През идната седмица ще бъде направена дезинфекция на трасето на втория етап и ще започне използването му. Финансирането на проекта е от ПУДООС. Стойността му е 470 хиляди лева.

Работи се по довършването на обредния дом в гробищния парк. Сградата е новоизградена през тази година на етап „груб строеж“. Довършителните работи, обзавеждането и оборудването  се финансират с постановление на министерски съвет. Работи се по дограма, топлоизолация, инсталации, мазилки, настилки, оформление на двора, обзавеждане и оборудване. Финансирането на целия обект е на стойност 190 хиляди лева.

Тече работа и по укрепване на свлачище, формирало се на моста на пътя Тервел-Полк.Савово. Финансирането е по правителствено постановление, а стойността на укрепването е 37 хиляди лева.