Състезания за глухи от Североизточна България се проведоха в Добрич с подкрепата на ГЕРБ

С подкрепата на ГЕРБ в Добрич се проведоха състезания за глухи, в които участваха отбори от Североизточна България.

Състезания за глухи от Североизточна България се проведоха в Добрич с подкрепата на ГЕРБ

На игрището на комплекс „Простор” днес се проведе турнир по футбол, който се организира за трета година от Териториалната организация на глухите в Добрич. Да споделят празника бяха дошли и гости от организацията на глухите в Пловдив. На терена мериха сили четири отбора. Всички те бяха посрещнати по добруджански обичай с хляб и сол.



Турнирът бе открит от Живко Желязков – областен координатор на МГЕРБ и член на общинското ръководство на ГЕРБ-Добрич. Той приветства домакини и гости и пожела успех на футболистите, като напомни, че най-важно е да са щастливи от играта. Пожела в следващите издания турнирът да се разраства.


Наградите – красиви купи с футболна топка, връчи общинският съветник и секретар на общинското ръководство на ГЕРБ Зорница Михайлова.



На първо място се класира тимът на Шумен, втори станаха футболистите от Варна, трети се класираха състезателите от Търговище, а на почетното четвърто място останаха домакините от Добрич.

Празникът продължи със състезания по шах и дартс. След оспорвани двубои, най-добър при шахматистите бе Александър Ковачев от Мездра, следван от Тихомир Тодоров от Варна, Тодор Костов от Добрич и Лозен Георгиев от Шумен.


Най-точен при дартс се оказа Искрен Симеонов от Шумен, втори стана Радослав Недев от Търговище, на трето място се нареди Татяна Михайлова от Добрич, а четвърта стана Габриела Игнатова от Търговище.

Победителите получиха грамоти, връчени им от Зорница Михайлова. Тя приветства участниците в състезанията и от името на народните представители Даниела Димитрова и вицеадмирал Пламен Манушев. И увери, че ГЕРБ-Добрич ще продължи да подкрепя подобни инициативи на териториалната организация.