Оставиха зад решетките 30-годишен, задържан за шофиране след употреба на наркотици

Оставиха зад решетките 30-годишен, задържан за шофиране след употреба на наркотици
30-годишен мъж ще остане в ареста, след като състав на Окръжен съд - Добрич потвърди наложената му от Районния съд мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Мъжът е привлечен като обвиняем за това, че на 8 октомври т. г., в условията на повторност, е шофирал след употреба на наркотици, придобити преди това без надлежно разрешително. За първото деяние законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок  от 1 до 5 години и глоба от 500 до 1500 лева, а за второто глоба до 1000 лева. Разследваните престъпления са извършени в изпитателния срок на предходно осъждане на мъжа за шофиране след употреба на наркотици.


Окръжен съд - Добрич, след като се запозна с материалите  по досъдебно производство и след преценка на доводите на страните, намери, че към настоящия момент е налице обосновано подозрение за съпричастност на обвиняемия към предявените му обвинения. Съдът отбелязва, че и двете разследвани деяния се характеризират с висока степен на обществена опасност, като едното от повдигнатите обвинения срещу мъжа е за управление на моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества, при условията на повторност. Съобразявайки това, съдебният състав счете, че е налице реална опасност както от укриване на обвиняемия с цел избягване на евентуална бъдеща наказателна репресия, така и от извършване на друго престъпление. 


Определението на Окръжен съд - Добрич е окончателно.


 


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+