Започна рехабилитацията на 7 улици в Генерал Тошево

Започна рехабилитацията на 7 улици в Генерал Тошево, включени в капиталовата програма за 2018 година, съобщиха от Общината.

Започна рехабилитацията на 7 улици в Генерал Тошево

Това са ул. „Александър Гичев“, ул. „Йордан Йовков“, ул. „Васил Левски“ ул. „Антон Страшимиров“, ул. „Огоста“, ул. „Тунджа“ и ул. „Пирин Планина“. Стойността на сумата за ремонти по тях е 273 879,28 лв. В момента фирмата-изпълнител извършва пътно-строителни дейности в района на ул. „Пирин Планина“, по която по-рано през годината бе положен нов магистрален водопровод, отново с общински средства.



Паралелно с това вече втора седмица служители на Общинска администрация, оборудвани с необходимата техника, подменят уличното осветление по главната улица в града. Поставят се нови, енергоспестяващи лед лампи, които не само, че са с по-дълъг срок на използване, а и светят по-добре. Дейностите по подмяна на осветителните тела ще продължат още две седмици.


Междувременно завърши ремонтът на тротоара по ул. „Димитър Благоев“, от пресечката за ул. „Александър Стамболийски“ до тази за „Патриарх Евтимий“. Обновяването на пешеходните площи по ул. „Димитър Благоев“ обхвана 480 кв. м, освен подмяна на тротоарните плочи беше положена нова основа, направени бяха подходи към входовете на къщите по протежение на улицата, поставиха се подходящи улични бордюри. Общата стойност на строителните дейности е 23 246 лв. с ДДС. Продължава работата и по другите обекти от капиталовата програма на общината за 2018 година.